Cupa „Rotary Probitas“ la şah, un succes

Prima ediţie a Cupei „Rotary Probitas“ la şah, desfăşurată în weekend în Craiova, s-a bucurat de o participare numeroasă: 75 de copii, cu vârsta între 6 şi 17 ani. Trofeul cel mare a fost adjudecat de David Gavrilescu (Şah Club Oltenia), vicecampion mondial, care a obţinut locul întâi în clasamentul general.

„A fost un concurs aprig disputat. Până în ultima clipă nu s-a ştiut cine câştigă. Am avut doi câştigători, David Gavrilescu şi Cristian Stoian, ambii la egalitate, departajaţi în urma criteriilor. La fete, Miruna Davidescu (CSM Craiova) s-a clasat a treia la general şi prima la categoria 15 ani“, a spus Costică Dobra, reprezentantul Asociaţiei „Tinerii maeştri“, care a sprijinit Rotary Club Craiova Probitas în organizarea competiţiei.

DSC_0847

Laurenţiu Popescu, preşedintele Rotary Club Craiova Probitas, s-a arătat încântat de tot ce s-a întâmplat: „A fost prima ediţie, dar, având în vedere largul concurs al copiilor, adică au fost prezenţi în număr mare şi foarte interesaţi, vrem să devină ceva permanent. Am oferit copiilor cupe, diplome, medalii şi premii în bani. Vrem să ne implicăm mai mult în concursuri de genul acesta, fie că este vorba de streetball, tenis de câmp, pictură sau caricatură“. În final, unul dintre cei mai buni şahişti români, marele maestru internaţional Constantin Ionescu, a susţinut un simultan cu participanţii.

DSC_0873

Câştigătorii

Câştigătorii pe categorii: Premiul cel mare: David Gavrilescu – locul 1 în clasamentul general; categoria 15 ani: Cristian Stoian şi Miruna Davidescu; categoria 12 ani: David Stancu Filipescu şi Cristina Grămuţanu; categoria 10 ani: Mihai Cealicu şi Andreea Ovreiu; categoria 8 ani: Dragoş Sârghiuţă. Rareş Ştefan Meca a fost cel mai bun participant la categoria 6 ani, iar Robert Grigorescu, născut în mai 2009, a primit premiu pentru cel mai tânăr participanţi.

DSC_0888