Despre noi

Cine suntem?

Rotary International e prima organizatie creata pentru a servi, compusa din peste 33.000 de cluburi in mai mult de 200 de tari si arii geografice, ai carei peste 1.2 milioane de membri formeaza o retea globala de lideri de comunitati, de profesiuni sau de afaceri, care isi dedica timpul si talentele servirii comunitatii lor si celor aflati in nevoie din intreaga lume, in spiritul valorilor etice inalte si al bunei intelegeri.

Principiul rotatiei

In urma cu 100 de ani, avocatul Paul Harris a invitat cativa prieteni in ideea de a constitui un grup care sa se bazeze pe o totala deschidere si sinceritate a membrilor sai, impunand inca de la inceput o regula a nonprivilegiatului: nimeni nu este favorizat in nici un fel, nici macar prin simplul fapt de a gazdui de doua ori la rand intrunirile grupului-principiul rotatiei. Astfel a luat nastere Rotary Group.

Organizarea a fost deosebit de simpla, motiv pentru care se mentine si in prezent: grupul de prieteni a fost largit, devenind club, membrii fiind alesi pe criteriul profesionalismului, al calitatii morale in viata sociala, de familie si afaceri.

Clubul este condus de un presedinte care isi pastreaza pozitia timp de un an, fara posibilitatea de realegere. Ulterior, datorita cresterii numarului de cluburi, apare necesitatea organizarii pe criterii de proximitate geografica, in districte, a caror activitate este coordonata de un guvernator.

In 1910, Paul Harris devine primul presedinte al Rotary International, de atunci criteriul „un presedinte, un an” aplicandu-se si la nivelul rotarian cel mai inalt. Tot atunci au fost adoptate cele doua principii fundamentale care sunt chintesenta Rotary International: „A servi mai presus de sine insusi” si „Profita mai mult acela care serveste cel mai mult

Asociatie de egali, fiecare recunoscut profesional in domeniul sau de activitate, persoane de caracter si care se bucura de o buna reputatie, lucrand ca buni profesionisti, lideri ai comunitatilor locale, Rotary promoveaza idealul de a servi binele public in profesie si in societate, dand dovada de integritate. Cultivarea relatiilor personale intre reprezentantii diferitelor profesiuni, meserii si bresle din comunitatea locala inseamna recunoasterea valorii oricarei activitati utile.

Rotarienii au obligatia de a participa regulat la intrunirile saptamanale ale clubului, prilej de a afla ce se intampla in celelalte profesiuni si bresle, de a participa prin mijloace financiare si prin organizare la proiectele clubului, de a propune noi membri calificati si de a activa in cadrul comisiilor in cele patru directii de actiune: interna, profesionala, de interes public si internationala.

Despre

Service Above Self

Misiune

Incurajarea standardelor  etice ridicate în toate vocațiile și pentru a promova bunăvoința și pacea în întreaga lume

Scop

Servicii umaniatre
EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish
ro_RORomanian